• 06 5378 6832

4 jaargetijden

Dit jaar wordt iedereen gevraagd om aan het project 4 Jaargetijden deel te nemen.

Gedurende het jaar wordt op 1 lokatie gefilmd. Dat kan je achtertuin zijn, een natuurgebied, de markt in Best, het station, alles is mogelijk. Ook de geboorte van een kleinkind en de vorderingen gedurende 1 jaar is een mooi onderwerp. Laat je fantasie de vrije loop.

De duur van de film, muziek, voice-over, live geluid, enz. is allemaal vrij te kiezen. Het gaat erom dat je de andere leden laat zien wat je zoal kan. Van veel leden worden regelmatig films vertoond maar anderen laten deze kans aan zich voorbij gaan. Daarom deze kans om je te laten zien.

Heb je op enig moment hulp nodig, vraag deze dan bij een van de leden.. We willen allemaal elkaar helpen, toch?

Op de laatste avond van het jaar worden alle filmpje vertoond. 

Veel filmplezier!!

ps. In januari was er sneeuw en ijs. Ideaal voor winteropnames.

Spelen met camera en licht (4 maart)

LET OP: 4 maart is 's middag ook de experience day!! Zie Nieuws voor meer informatie daarover.

Op de clubavond gaan we op zoek naar hoe het licht van reflectiescherm en of lampen onze camerabeelden beinvloeden. Ook gaan we het zg. Day to night (overdag filmen alsof het avond is) eens verkennen. 

Leden nemen hun camera, cameralamp en reflectieschermen mee. Ook andere hulpmiddelen zijn welkom. Ook nu even alles goed van naam o.i.d. voorzien zodat het niet verwisseld wordt.

Voorbereiding: Omdat we camera liever niet op automatische belichting willen gebruiken, je kennis van je camera voor het instellen van MANUAL even opfrissen. Voor het filmen bij daglicht en het laten uitzien alsof het avond of nacht is, zijn op youtube veel voorbeeldfilmpjes beschikbaar. Zoek op day by night en jouw videobewerkingsprogramma en bekijk enkele filmpjes die je vindt.

Clubavond: Op de avond gaan we in groepjes 'spelen' met lichtsituaties. Zaallicht aan, zaallicht uit, externe lampen direct en indirect verlichten, kaarsje op tafel (in donker), nachtopname(?), en nog veel meer wat we nog kunnen bedenken.

Gaan we nu het licht zien van de belichtingsmogelijkhdeden van onze camera? En is overdag filmen en bewerken als nacht een goede of betere optie?

1 minuut filmpjes (18 maart)

Het maken van 1 minuut filmpjes was een hoogtepunt in 2023. Met veel plezier werden de korte verhaaltjes gefilmd en werd veel geleerd.

Voorbereiding: Bedenk zelf een kort verhaal of zoek weer een 'ferdinand' strip.

Clubavond: Groepjes worden gemaakt en bespreek met elkaar welk(e) onderwerp(en) er in een 1 minuut filmpje gemaakt gaan worden. Maak ook de afspraken wanneer er samen gefilmd wordt, acteurs, er samen gemonteerd wordt etc. 

Wordt het weer zo'n succes als in 2023?

Clubfilm De rolstoel (8 april)

De clubfilm de rolstoel staat vandaag centraal.

Videoclubleden, acteurs, regisseur(s), kortom iedereen die betrokken is bij de clubfilm is bij elkaar om van alles te bespreken.

Wanneer wordt wat gefilmd en door wie en met wie en waar.

Voorbereiding zoals afspraken met locaties, attributen, etc afstemmen.

etc. etc. etc. etc.

 

1 2 3 volgende

Powered by CuteNews