• 06 5378 6832

hoe zet ik een video op youtube

Soms willen we een video delen met anderen. Dat kunnen we dan doen door het bestand te versturen met onder andere WeTransfer. Je krijgt dan de film met behoud van de resolutie Je kan ook de video op YouTube zetten. Dat kan op verschillende manieren. Een tutorial kan je vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=lfylqdsMlE8

Ga naar youtube.com en login met je gmail account. over het publiceren van video's het volgende:
Je kan de video publiek zetten.
Bij publieke video's gaat YouTube wel kijken of beeld/muziek mogelijk van een andere partij zijn waarvoor auteursrechten moeten worden betaald. Je krijgt dan een melding van YouTube en doe je daar niks mee, dan wordt uiteindelijk de muziek onder de video uitgezet. Deze video's zijn wel te vinden door er naar te zoeken.
Je kan de video als verborgen zetten.
Bij verborgen en later "prive" video's krijg je een link naar de video. Je kan deze video's niet opzoeken. YouTube doet hier ook een test voor auteursrechten maar zal de video niet aanpassen omdat de video alleen maar te zien is als je de link weet.
Je kan de video als Prive zetten.
Prive is hetzelfde als verborgen, maar om de link te kunnen afspelen moet je ingelogd zijn met een gmail account. En jij als producer van de video kan aangeven wie (een lijst van gmail adressen) de film kan zien.

Powered by CuteNews